Blog – Matěj Trakal

převážně nevážně

Airlive WL-1700USB

Pro zábavu jsem si asi před půl rokem koupil USB wifinu, jenže zatím nebyl čas na hraní a testování. Dneska jsem se teda alespoň podíval dovnitř, co že to obsahuje. Na netu jsem se dočetl, že by měla mít chipset realtek RTl8187L, což je nakonec i pravda :). Druhej chipset je RTL8225.

Proč jsem se sháněl po chipsetu RTL8187L je jasný z doporučení na aircrack-ng.org.

Těmž jenž si pohrávají s bezpečností na síti je již celkem jasný důvod chipsetu. Každá zkušenost dobrá, takže až bude čas a hlavně až si konečně do dual-bootu nainstaluju (Ubuntu/BackTrack a nebo zvažuju ještě PC-BSD), zkusím si pohrát s WEP crackingem pomocí AirCracku (a nyní už i integrovanýho do balíku AirDrop-ng).

Tahle krabička má mít navíc zvýšenej výkon na 1W, což beztak kecaj, jelikož by se v ČR s povoleným vyzařovacím výkonem 100mW asi nemohlo dost dobře prodávat, ale co, hlavní je, že má odnímatelnou anténu, je malá a má správnej chipset. Zda-li já budu dostatečně šikovnej, toť věc jiná :)


Uveřejněno

v

, ,

od

Značky:

Komentáře

15 komentářů: „Airlive WL-1700USB“

  1. Jech avatar

    Hacknout wep není ve většině případů vůbec žádnej problém (pro studijní účely že :) ), mnohdy stačí i pět minut. Jinak mě osobně sedí nejvíc řešení backtracku jako virtual PC ve win (nevím jestli nejsi linuxák). Rychlé a funkční.

  2. trtkal avatar

    Jo, domácí WEPku jsem si odzkoušel i na integrovaný wifce v nb, ale neumí injektovat a nic… proto jsem se rozhodl zkusit pořídit něco lepšího :). Samozřejmě, že pro studijní účely, páč z toho že bych se chtěl šťourat sousedům v tom co sdílej jsem už nějak vyrostl (a navíc si toho jde dost užít na kolejní síti :D), no i když občas někde ten net, když není po ruce se přece jenom hodí … :-[

    WmWare ve Win používám, jaksi jsem před necelým rokem přešel na Server ve verzi 2 a s tou mi nějak kraví připojování USB zařízení. Linuxák bohužel nejsem, ale právě proto chci už zase dualboot, abych zabrousil nějak víc a jednou u nich zůstal :) (začínám s nima už po X-tý tak dlouho, že to není hezký :))

  3. lukas avatar
    lukas

    Ahoj prosim te mohl bys mi pomoci? Dneska jsem si koupil Airlive 1700 ale na linuxech konkretne na bt3-final.iso mi proste nejde. Nemam asi ovladače ale nevim kde je stahnout ani jak je naistalovat. Předem dekuju lukas

  4. trtkal avatar

    Nejsem si jistý, ale dle mého v BT3 a v prehistorickým jídře na kterém běží pro RTL8187L nebyli drivery ještě. Dneska je již dávno vydaná verze BT4 R2, tedy bych doporučil si stáhnout tu…
    Jak je vidět třeba na http://www.youtube.com/watch?v=r9GIfMjIOAY nic k tomu nepotřeboval, aby to rozjel. Drivery by to mělo najít samo po jejím připojení (musí být připojena při bootování sytému).

  5. lukas avatar
    lukas

    aha uz ji stahuju diky :-) ja sem se prave bal ze jsem koupil nejakej kus co jde jen na windowsech..

  6. trtkal avatar

    Myslím, že tohle nehrozí :))

  7. lukas avatar
    lukas

    Ahoj promoin ze jeste otravuju. Wifi funguje ale kdyz se podivam ve windows tak se zobrazí nekolik sití a kdyz v linuxex tak skoro nic :-( na antenu od vyrobce,ale kdyz si tam pripojem svoji podomacku udelanou tak to najde hodne siti.nevim cim to je.Ale tak to asi fungovat nema.:-)dokonce na mobilu toho chytnu víc nez na tehle wifine v linuxech. predem díky

  8. lukas avatar
    lukas

    jo a ma na linuxech taky blikat nebo sitit ta dioda?ve windows jde.

  9. lukas avatar
    lukas

    Ja vim sem strašnej,ale teď sem ještě koukal na to video co si tam dával a všiml jsem si že při příkazu airmon-ng se mu tam ukáže:

    wlan0 atheros ath5k
    wlan1 RTL8187 rtl8187

    a mě se ukáže pouze wlan0 RTL8187 rtl8187

    Mam pocit že mam spatnou wifinu :-((

  10. trtkal avatar

    Doporučuju nastudovat základy a pak se teprve o něco snažit…
    Karta má regulaci výkonu => ůdovd, proč máš v linuxu slabý signál (málo sítí).
    Kontorlní ledka funguje.
    Atheros je úplně jiná karta s jiným čipsetem… každá wlanX zobrazuje jednu kartu, což by ti řekl i ifconfig, nebo airmon-ng –help, nebo cokoliv prostě.
    Promiň, ale tohle jsou naprostý základy. Stačí si přečíst snad jedno jediný forum o téhle kartě a nebo o čemkoliv co se týká wifin a linuxu, resp. základů linuxu, jak chceš něco crackovat/studovat, když nezvládáš ovládat systém na kterém něco chceš dělat?

  11. lukas avatar
    lukas

    Já chápu že tě tohle irituje, ale mě šlo jen o to že sem se bál jestli náhodou nemam špatnou wifi. Někdy už to tak je. Naprosto stejny věci,ale přitom uvnitř je to jiný. Mám možnost do 14 dnů vrátit wifinu tak proto sem se ptal.
    Rozhodně jsem nechtěl aby si mi říkal kde co mam napsat nebo jak co dělat. Je to o studování!!ale i o zeptání.

  12. electric cigarette avatar

    Good work, are you looking for real estate in Winter Park, FL? Learn where the deals are, getbank owned property lists and find houses for sale in

  13. ifox avatar
    ifox

    Tak bohužel karta WL-1700 USB už se vyrábí s jinou verzí chipu, a to 8187B, který nelze pro packet injection použít.
    Objednávku na kartu jsem tedy zrušil a v podstatě se teď v ČR nedá koupit pro tyto účely do USB funkčního nic, snad kromě předražené Alfy..

  14. trtkal avatar

    Naštěstí existuje stále Čína a weby jako dx.com, kde se dají stále sehnat karty s čipsetem 8187L, navíc relativně levně ;)

  15. Madar avatar
    Madar

    Milý trkale!! Patřím k počítačovým začátečníkům a mám Airlive WL-1700USB na střeše kvůli čemuž mi jeden BLB instaloval do počítače nějaké pakety a následně (když celá ta instalace nefungovala) tak mi tam nainstaloval W sedmičky! Měl jsem tam VISTA Home Premium. !! Jak tak čtu tak to nebude jednoduchý to rozchodit a chytat WI-FI signál z okolí!!! Taky mám CD s ovladačema a jsou v angl. Takže hledám dál a studuju jak to rozhejbat abych případně chytal zadarmo internet!! Pro studijní účely!! Myslím že chytat zadarmo internet kterej stojí 42€ a je pomalej jak šnek taková krádež nebude!! Bydlím na ostrově Fuerteventura už pátým rokem a mám internetu za 42€ už plný zuby!! Za jakoukoliv radu dík!! V okolí je asi 12sítí (některé jsou zabezpečené heslem a některé veřejné) Restaurace kde jsou tyto sítě volně k disposici po obědnání kávy a následném vyžádání kódu leží od našeho bungalowu tak 200-300m.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

  1. Pěkný almanach, aji pěkně dlouhý :) Mimochodem, jak jste dělali víza – rovnou uzbecká? Plánuju tam jet taky, s tím,…