Blog – Matěj Trakal

převážně nevážně

Měl jsem hodně kravinek, mám ještě víc :-)

WesternDigital My Passport 250 GB external

Opravdu se bude špinit
Opravdu se bude špinit

Jelikož místa není nikdy dostatek, tak jsem si k mému notebooku na kterém (ač tam neskalduji seriály ani filmy) místo neznámým způsobem mizí do neznáma :( pořídíl další externí disk. Tentokrát jsem zase sáhnul po klasickém mechanickém disku, jelikož Flash paměti i SSD neposkytují tolik místa, nebo zas nejsou v mnou přípustné cenové kategorii :-).

Tedy pořídil jsem si WesternDigital  My Passport Essential WDME2500TE. Jsou na něm nějaké aplikace, které jaksi s prvním okamžitým formátem zahučely do věčných lovišť. Disk je totiž předfotmátován do FAT32, což mi jaksi moc nevyhovuje, jelikož na FAT32 jsem na externím disku už několikrát přisěl o data, což nemám za potřebí :-). Navíc mi nevyhovoval eden jediný oddíl, jelikož mám radši 2. Jeden na data (portable software) druhý na multimédia.

Aby kapacity nebylo málo

, tak si ségra ještě zakoupila flash disk SanDisk Cruzer U3 Titanium 8 GB. Já mám ten samý, jen ne v titanu. V době, když jsem ho kupoval, tak titanové provedení dělali jen do 4 GB kapacity, což se mi za tu cenu zdálo málo. Dnes ceny nejsou nijak závratné (a nebýt OSA poplatků, ještě nižší), takže není problém pořídit titanový flash disk pod tisícikorunu. Vzhledem k tomu, jaký je ségra ničitel elektroniky tuhle verzi jistě využije a je alespoň nějaká šance, že ji za měsíc, či dva nezničí.

Ještě zabalený studený krasavec
Ještě zabalený studený krasavec

Uveřejněno

v

od

Značky:

Komentáře

2 komentáře: „Měl jsem hodně kravinek, mám ještě víc :-)“

  1. maChy avatar

    To by mě zajímalo co na disku ukládáš za data, když to nejsou filmy a seriály. Já na externím disku skoro nic jiného nemám…

  2. trtkal avatar

    No uhodl jsi :-), filmy, seriály, pak tam mám teda zálohu NB disku (jen kousků), MSDNAA software a to je asi tak vše, jelikož není kam dál na něj cokoliv zapisovat.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

  1. Pěkný almanach, aji pěkně dlouhý :) Mimochodem, jak jste dělali víza – rovnou uzbecká? Plánuju tam jet taky, s tím,…