Blog – Matěj Trakal

převážně nevážně

Hádanka z knihy Jeffery Deavera

Po dlouhé době sem zase něco přidám a vzhledem k tomu, že nám již opět začíná festivalová sezóna, snad se opět ukáže pár článků (a fotek samozřejmě). Dále jsem začal trošičku opět kačeřit (chápej lovit „kešky“), tak třeba i nějaký reportík z nějaké bych také mohl dodat. Ale zpět k tématu.

Dnes jsem dočetl další skvělou knihu od Jeffery Deavera – Ďáblova slza. Knihu jsem neměl fyzicky, ale četl na mobilu, jakožto moji první e-mobilní knihu a musím říct, že to není vůbec špatné mít pár knih všude sebou (a vždy :)). Dříve jsem přečetl pár knih na PC, jelikož nešli rozumně sehnat, kromě koupení, ale komu by se chtělo kupovat dvacetisvazkovou logii po dvouseti až tříseti korunách, že? :) Autorům se tímto omlouvám, že jsem jim nepřispěl za jejich tvorbu, což by si zasloužili, ovšem pokud bych je nečetl na PC, od někoho bych si je buďto časem půjčil a nebo prostě je nečetl (což mě neomlouvá).

Tedy k hádance:

Tři jestřábi zabíjejí farmáři kuřata. Jednoho dne vidí farmář všechny tři jestřáby na střeše kurníku. Má v pušce jen jednu kulku a jestřábi jsou tak daleko od sebe, že může zasáhnout pouze jednoho. Namíří na jestřába vlevo, vystřelí a zabije ho. Kulka se neodrazí. Kolik jestřábů zůstane na střeše kurníku?

Už znáte správnou odpověď? Já si také myslel, že ji znám, celou knihu jsem si to myslel, jelikož hádanky jsou vždy jednoduché, když znáte odpověď. Tu jsem znal z jednoho vtipu, ovšem byl jsem uzemněn a vystřízlivěl jsem. Na správnou odpověď bych nikdy nepřišel.

Hádanky totiž nemají téměř správnou odpověď. Buď ji znáte, nebo neznáte.

Doporučuji si knihu přečíst, je  skvělá, ostatně jako zatím všechny Deavrovky co jsem zatím četl :)


Uveřejněno

v

,

od

Značky:

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

  1. Pěkný almanach, aji pěkně dlouhý :) Mimochodem, jak jste dělali víza – rovnou uzbecká? Plánuju tam jet taky, s tím,…