Vše se dá relativně levně sehnat v Lídlu naproti kolejím. Kečup, máslo, párky (ty od Dědka jsou lepší!) a sýry zbydou i na další várku. Těstoviny asi taky zbydou na minimálně jedno jídlo ještě. Takže ve finále je cena mnohem nižší, než 63 kaček na který jsme se dostali.
Suroviny
- Těstoviny – vřetena (500 g) 13 Kč
- 3 nožičky párku 10 Kč
- Kečup (1 kg) 20 Kč
- Trojúhelníkový sýr (2 kousky) 20 Kč
Příprava
Těstoviny naházíme do vroucí vody (ne všechny, teda pokud nevaříte pro celej pokoj, počítejte s tím, že docela nabudou na objemu). Občasně zamícháme, aby se nepřichytávaly ke dnu hrnce. Zatím nakrájíme párky na malá kolečka a připravíme si pánev s troškou oleje. Po asi pěti minutách přidáme do vody s těstovinama kousíček másla (opravdu jen malý kousek) aby nabraly jemnější chuť.
Po 10 – 13 minutách (zkusíme zda-li jsou už měkký) odstavíme těstoviny a slejeme z nich vodu. Necháme rozpálit pánev a naházíme tam nakrájené párky. Když už jsou lehce opečené (začali se z jedný nebo obou stran „vypoulovat“) přidáme sýr a zamícháme mezi párky.
Po chvilce je všechno opečeno. Nyní jen obsah pánve (pokud možno bez oleje) přesypeme do hrnce k těstovinám a zamícháme. Dle chuti je možné dochutit nějakým kořením (i v průběhu), ovšem lenost tomu nedovolí a tak přijde na řadu všenapravující kečup. :)
Ola, lá a je hotovo :). PS: bez sýru to nená ten správnej šmrnc. Talíř nemá cenu špinit, jíst jde přímo z hrnce ;)

Napsat komentář