Blog – Matěj Trakal

převážně nevážně

Mighty Sounds 2011

Ano ano, je to tady. Opět po roce nejlepší festival v českých vodách je tu. A já na něm samozřejmě nemůžu chybět a tak hurá na něj. A nyní zpětně v mém podání si ho můžete užít i vy.

Zpět do Čápova Dvora

Jelikož mi byla dána nabídka, že má Pavla jedno místo v autě, velice rád se přisírám a tím mi odpadá cestování vlakem, které má sice něco do sebe, ale ne, pokud jedete sami. Vyrážíme tedy nějak po obědě v Pardubic směr Tábor. Cesta celkem utíká a něž bys řekl švec, už parkujeme na letišti ve vyhrazených prostorách pro auta.

Razíme do stanového městečka a po nemožnosti vybrat ideální flek se dostáváme skoro na konec městečka, což má jisté výhody a to takové, že vám v noci nehučí v hlavě Sado Maso linouc se  z stejnojmenného stanu.

První pokus o vstup

Jdeme do areálu, vstup u stanového městečka je opět z neznámých důvodů uzavřen a tak mě prvně naštvávají, že se to musí opět celé obcházet. Pásky již máme, jelikož jsme si je vyzvedli cestou od auta a tak jdeme zrovna dovnitř, tedy všichni bychom velice rádi a krom mne se to též všem daří.

Narážím na nějakého idiotského securiťáka, který nedokáže poznat profesionální od amatérské zrcadlovky (no ono ne, že by to nějak moc dobře šlo :)) a nepouští mne dovnitř a obratem mě vyhazuje východem ven. Super, druhé nasrání za prvních deset minut na festivalu, začíná se mi zdát, že to s tímhle pohodovým festivalem jde pěkně ke dnu.

Volám Žabce co má akreditaci, že mi fotoaparát protáhne případně ona. Ještě zkouším projít přes jiného securiťáka, mlaďase, co není tak vypatlanej, jako předchozí. Nakonec mě pouští se slovy, že s tím bych asi měl mít akreditaci, ale problém nedělá (jako následně všichni ostatní).

A hurá za muzikou

Doháním zbytek přátel a chytám akorát konec NVÚček, opět mě nijak neberou a tak se obratem přesouvám na Triple Espresso. Předtím si jdu pro pivo a k mému překvapení super cena, pouhopouhých 28 kaček, ale co to ku*va je? To si snad dělají srandu ale už ne? Za 28 ok, ale proč je to safra do čtyrky? TO je poprvé, co vidím pivo ve čtyrce a svorně u stánku všichni nadáváme, že na příštím ročníku se snad pivo bude točit do panáků ne?

No co, alespoň, že to není hnusný festivalový zteplalý a ředěný Géčko. Tedy zpět k muzice. Tripláči na Žižkovi (Jan Žižka stage) hrají parádní rockabilly/ska/soul a my si je parádně užíváme.

Po nich rychlý přesun na No relax na Husovku (Jan Hus stage), což je celkem solidní muzika, poslechl jsem v programu jsem měl napsané, že chci slyšet The Mahones, takže po necelé půl hodince přesun na druhou stage, kde již byli slušně nažhavení a rozjetí Mahonsy s jejich žhavou harmonikářkou.

Nachvilku jsem skočil i na Los Fastidios, Anti-flag a Dub Pistols, ale ani jedna zmíněná kapela mě nikterak neuchvátila. Naopak Flagy mi přišli, naprosto o ničem, krom známého jména, asi to není můj šálek kávy, za to následně návštěva Boba Wayna mě uchvátila ve velkým stylu. Naprosto famózní country punk, který prostě okouzlí každého, někomu vyčaruje úsměv na rtech, jiného nefalšovaně chytne. V každém případě stejně paří všichni :).

Po Bobovi Anthony B, který nebyl o nic horší, než Bob a  užil jsem si ho též ve velkém stylu! Naprostá špička z reggae, které mě ani jinak moc nebere, na Anthony B jsem musel zůstat celou dobu.

Následně Fast foodi, klasika a pomalu chrápat, jelikož jsem toho měl za celý den plný kecky.

Sobota

Jelikož report již nikdy nedopíši, zveřejňuji jeho část téměř po roce, jako rozepsaný report. Není čas, ani chuť psát. Což je i vidět na celém blogu, hlavně toho času se nedostává.

Můžete alespoň mrknout na fotky z loňska: https://picasaweb.google.com/117145935277453089996/MightySoundVol7


Uveřejněno

v

, ,

od

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

  1. Pěkný almanach, aji pěkně dlouhý :) Mimochodem, jak jste dělali víza – rovnou uzbecká? Plánuju tam jet taky, s tím,…