Blog – Matěj Trakal

převážně nevážně

Votvírák 2011

Lístek

Loni byla na festival akce, že každý kdo zodpověděl nějakou otázku dostal lístek zadara. Letos nic takového pokud vím neproběhlo, ale jelikož mám ještě stále účet na libimseti.cz (ač už delší dobu nepoužívanej), přišel mi mail, že s tímto serverem na Votvírák zdarma. Mělo to ovšem jedinej háček, lístky se musej vyzvednout v Praze. Miruš přišla s tím, ať ji pošleme fotky občanek a že nám je vyzvedne, což je super, jelikož jinak bych vstup platil. Na JamRock 2011 mi tedy holky přinesli lístek na Votvírák :).

A jedu

Ve čtvrtek, cestou z práce nakupuju nějaký zásoby a jdu chrnět. Ráno se probouzím, něco trošku dlabu a letím na MHDko. Tam potkávám párek pankáčů, tak hned zjišťuju kam jedou a jestli nemáme společnou cestu třeba. Jedou někam na druhou stranu, než já nakonec, ale na nádro je cesta společná a tak zrovna načínám jedno stáčený víno a dávám jim ochutnat, ať ta cesta rychlejc ubíhá.

Vlakem pokračuju sám, jelikož nikoho zrovna nepoznávám koho bych znal. Vždyť o co jde, navíc je celkem narváno, tak kempuju v uličce. Celkem rychle se ocitám v Kolíně, čtvrthodinka na přestup, pohoda a už se sáčkuju do vlaku směr Lysá. Vlak se po chvilce celkem plní, ale já si už sedím v kupéčku.

V Lysé sprint na druhé nástupiště a narvat se do přeplněného vlaku. Naštěstí úplně vepředu je celkem volno a tak se ani moc nemačkáme v uličce.

Hledání, kam se upíchnout

Volám a píšu Kuboj a pak i Miruš s tím, že někoho z nich snad někde najdu, nebo potkám někoho známýho. Od Kuby se dozvídám, že stanujou kus za stanovým městečkem, tak tam jdu ale nevím kde přesně, cestou vidím Mirku, tak se přifařuju k ní. „Jsem ti psal, kde stanujete.“ „Mně nic nepřišlo.“ „Aha, já to psal na starý číslo, tak štěstí, že jsem tě zahlíd.“ A tak shodou náhod mám stan u známejch :).

A paříme

Přijel až odpoledne, než jsem postavil stan a chvilku se poflakoval po areálu, tak mezitím začali hrát Zvířata. Tedy jsem šel poslouchat a snažit se fotit. Po Zvěřinci opět projít areál a pak na Wohnouty, celkem dobrý, ale tím, jak spíš fotím, tak si to užívám zase jinak tak jako :). Má to něco do sebe, míň pařit a mít víc energie celkově si to jinak užít.

Po Wohnoutech jsem byl celkem mrtvej a tak jsem šel ke stanu, chvilku polehnout a trošku něco zdlábnout. Pak opět kouknout po areálu, celkem zajímavá soutěž co mě zaujala: dvě přepravky vedle sebe a postupně se pod sebe přidávaj další a další, a kdo bude dost vysoko, něco vyhrává. (Pochopitelnější z fotek)

Následně poslechnout Monkey Bussiness, celkem se to dalo, ale spíš jsem se snažil fotit, než že bych nějak víc poslouchal popravdě :). A po nich jsem to pro dnešek zabalil úplně, jelikož jsem zjistil, že jsem fakt grogy. Takže ke stanu s spát. Myslím, že neuběhlo ani pět minut a byl jsem totálně tuhej a vzbudil se až někdy ráno :).

Sobotní odpoledne

vstávám. Je těsně po dvanácté a já vylejzám parádně odpočatý a prospalý ze stanu a šinu si to pomalu směr hlavní stage – tedy na Deratizéry. Hrajou parádně, suprově se poslouchají a hrstka lidí začíná pogovat, ale jen lehce a na pohodu. Na konci se na chvilku přidávám :).

Po nich se před podium začínají hrnout hihiny (prvně jsem ten výraz použil po AnimalFestu 2009) a tak se divím, kdo že to má hrát a někdo mi vysvětluje, že nějakej šmajda/šmajdalf/šmejda, co já vím. Nyní už jsem si přečetl, že je to naše nějaká SupééérStár, tak to asi stojí za to, no. A já se radši odklízím, než mě ušlapou, takže rychle pryč odtud.

Pomalu se usazuju v přední řadě u druhý stage, kde maj pokračování Deratizéři, jen pod jiným převlekem a to v podání Totálního nasazení (Sváťa je fakt borec, že to zvládá!) a opět si užívám skvělého vystoupení, suprový atmošky a prostě koncertu, jak se patří.

Po Totáčích zůstávám zde v okolí a jdu na Civilku. Tedy bandu celkem fajn týpků, kteří uměj taky zařádit a celkem dobře se poslouchaj. Po nich se blbe, fotí a Matěj vymejšlí kravinky s omdlíváním před lidma :) Naštěstí jen finguje a vždy se zavčas zase zvedá, aby moc neděsil okolí.

Po Civilce přesun do zadnějších řad (jelikož blíž to prostě už nešlo) na Xindla – stojím u zvukaře, fotím, ale moc to zrovna nejde a najednou: „Čau, jsme tě po včerejšku hledali…“ Potkávám opět dvě slečny se kterejma jsem večer kecal na opičím podniku. Tak s nima razím na pivko a následně na Medvědy 009. Hrajou fajnově, taková pohodovka na oddech. Začínáme trošku kecat a tak sebou kecneme někde na zem a debatujem o blbostech, životě vesmíru a vůbec :D.

Přesouvám se pro nějaký žrádlo (halušky možná) a na Rybičky48. Zjišťuju, že na živo stojej pěkně za hovno a že ten zpěvák vypadá jak neskutečnej idiot, ale když ho to baví,… já po chvilce radši odcházím, páč je to fakt nuda (pravda, pak lituju, že jsem si nepočkal na Zemanku, jelikož ta v tý jedný písničce tomu dodává trošku energie).

Potloukám se po areálu a pak se vracím a poslouchám Vltavu. Moc si už nepamatuju, jací byli, ale vzhledem k tomu, že jsem na ně zůstal na celý, tak nemohli být špatní :). Navíc jsem na konci objevil Lanč a Miruš, takže jsem se opět přifařil k nim po delší době :)

Chvilku jsme poslouchali Desnody a pak šli sbírat kelímky za pivásky :). Pak Chinasky opět s těma dvěma holkama co jsem potkal odpoledne, ve stejném složení i Vysáče a Punkfloidy. A jelikož holky měli ubytko v Milovicích, tak jsem se s nima prošel, jelikož jedna se trošku střískla a potřebovala celkem podpírat, takže jsem udělal dobrej skutek, vrátil se zpátky, chvilku zašel ještě do areálu a jelikož jsem neobjevil nikoho známýho, odebral jsem se chrápat do stanu.

Neděle a odjezd

Ráno vykukuju ze stanu, je fajnový počásko, spousta lidí už mizí na vlak a dom, my ještě snídáme co se našlo, lundáme jeden energiťák a pak se s LA bandou odebíráme na vlak. Cestou holky chytaj stop a tak se nechávaj expresně hodit na nádro a my, Matějové si to šineme po svejch.

Načínáme si jednoho pivase na cestu a bandě lidí přenechávám nevypitý stáčený vínko, jelikož je toho celkem dost a mě se ulevuje s batohem. Všichni jsme tím pádem spokojení :)

Do Kolína se to nějak tak všelijak dojíždí a z Kolína expresem do Pardubek. Naštěstí nás průvočí pustila do vlastního kupéčka, takže si sedáme a odpočíváme, jsme všichni po těch dvou dnech celkem grogy a tak se ani nemluví,spíš poklimbává a skoro usíná.

V Pardubkách se loučím se zbytkem a jd na MHDko, jelikož už nemám ani moc sílu jít na byt. Stopuju si šestku a v ní chvilkama ve stoje usínám. Vystupuju a jdu na byt, kde jdu po chvilce chrápat, čímž končí letošní festival Votvírák.

Festival se myslím celkem vydařil, počásko dost parádní (krom jedné noci, kterou jsem ovšem prožil v suchu, tedy ani ta nevadila). A příští rok snad opět v nějaké větší bandě lidí i když ono i takhle to celkem stačilo myslím. Bylo to fajn a už se zas těším na další ročník se spoustou zábavy, fotek a nových lidí.

Mějte se famfárově a zas za rok ;)

A jako téměř vždy, na závěr pár fotek na Picase, nebo shodné na facebooku.


Uveřejněno

v

, ,

od

Značky:

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

  1. Pěkný almanach, aji pěkně dlouhý :) Mimochodem, jak jste dělali víza – rovnou uzbecká? Plánuju tam jet taky, s tím,…